0739.222.055 ~ Luni-Vineri: 9-17 contact@ellasplace.ro

Am lucrat acest pulover din Bravo Quick&Easy de la Schachenmayr, un fir gros, care se lucrează cu spor.
M-am grăbit să îl trimit fiicei mele, căci pentru ea l-am lucrat, și n-am apucat să îi fac poze, însă pe parcursul lucrului mi-am luat notițe și o să le împărtășesc cu dumneavoastră. Puloverul este mărimea M, un M lejer, oversized.

Materiale folosite

– 500g Quick&Easy cod 8379, pe care îl puteți găsi aici ❤.

– O pereche de andrele mărimea 6. Le avem aici , trebuie doar să selectați mărimea dorită.

Fața 

Am montat 72 de ochiuri.

Am lucrat 6 rânduri de model elastic (1 ochi față, 1 ochi dos).

După elastic, am înmulțit 8 ochiuri, distribuite uniform de-a lungul rândului. Acum avem 80 de ochiuri.

Cele 80 de ochiuri le-am împărțit astfel (pe fața lucrului):

24 ochiuri față – DIAGRAMA (32 ochiuri) – 24 ochiuri față

Nu disperați, veți înțelege mai bine urmărind diagrama! 😊

Modelul ajurat

Pentru modelul ajurat (frunzele) avem o diagramă cu simbolurile destul de bine cunoscute. Pentru orice eventualitate, am făcut o legendă pentru semnele folosite.

Pentru „3 ochiuri lucrate împreună spre dreapta”, respectiv spre stânga, am făcut un scurt filmuleț. Poate părea puțin încurcat sau poate părea că mutăm ochiurile de colo colo fără sens, dar veți vedea ce rezultat frumos veți obține, ce scăzătură plată și frumoasă, nici nu zici că sunt 3 ochiuri lucrate împreună, zici că e doar unu.

Rândurile: 1, 3, 5, 7 sunt rândurile de pe dosul lucrului. În aceste rînduri toate ochiurile se lucrează așa cum vin: cele față pe față, cele dos pe dos, jeteurile (ochiuri înmulțite) – pe dos.

***

Pe această diagramă puteți număra un total de 32 de ochiuri. Sunt ochiurile din centrul puloverului. În stânga și în dreapta acestora lucrați câte 24 de ochiuri pe față (cele despre care am scris mai sus), ajungând astfel la totalul nostru de 80 de ochiuri. 🍀


*întoarceți telefonul pentru a vedea mai bine diagrama de mai sus 🙂

Trei ochiuri lucrate împreună spre dreapta, trei ochiuri lucrate împreună spre stânga…

În filmulețul ce urmeză am încercat să explic, cât de bine m-am priceput, cum am învățat eu să lucrez aceste ochiuri scăzute. Nu știu dacă sonorul este destul de bun, dar puteți urmări mai degrabă filmulețul unde se vede destul de bine, zic eu 🙃, ce-am făcut.

Am continuat drept cu lucrul, pe cele 80 de ochiuri, până am ajuns la lungimea dorită. Apoi, pentru răscroiala gâtului, am încheiat 22 ochiuri centrale, pentru umeri rămânând câte 29 ochiuri. (29+22+29=80oc).

Răscroiala gâtului

Așa cum am precizat, pentru răscroiala gâtului am încheiat 22 de ochiuri de la centru iar apoi, am continuat sa lucrez separat partea stângă și partea dreaptă a feței, scăzând astfel:

Umerii

Spatele

Pentru spate am montat 74 de ochiuri și cu ele am mers drept, până sus. Spatele are cu 6 ochiuri mai puțin decât fața pentru că este lucrat simplu, doar ochiuri față, și de atât a fost nevoie pentru ca fața și spatele să fie egale ca și lățime. Spatele se lucrează la fel ca fața, numai că la răscroiala gâtului vom face astfel:

Incheiem cele 34 de ochiuri din centrul spatelui, urmând să lucrăm separat partea stângă și partea dreaptă. La marginea dispre gât vom scădea la fiecare al doilea rând, câte un ochi.

Pentru înclinarea umerilor procedăm la fel ca la partea din față.

Mânecile

Pentru mâneci am montat 30 de ochiuri.

Am lucrat 12 rânduri de model elastic (1 ochi față, 1 ochi dos, s.a.m.d.).

În primul rând de după elastic, am înmulțit 10 ochiuri, pe care le-am distribuit uniform de-a lungul rândului. Avem acum 40 de ochiuri.

Am continuat lucrând jerse: față pe fața lucrului și dos pe spatele lucrului.

Apoi, pentru lărgimea mânecii, am înmulțit la fiecare al zecelea rând, la fiecare margine a rândului, câte un ochi, de 4 ori. Astfel ajungem la un total de 48 de ochiuri. Lucrați, în continuare, până ajungeți la lungimea potrivită pentru dumneavoastră.

Pentru răscroiala gâtului am tricotat o bandă elastică dar, la fel de bine, puteți croșeta câteva rânduri de piciorușe. Eu am scos ochiurile din răscroială, le-am transferat pe andrele și apoi am lucrat. dacă vă este mai la îndemână, puteți tricota separat banda și să o aplicați apoi. Chiar nu există o regulă.

Promit că, cu prima ocazie când prind bluza, o să îi fac o ședință foto, chiar și cu telefonul, chiar și pe lumină slabă, chiar și împotriva voinței proprietarei, doar ca să vedeți rezultatul final! 😊

Cu drag,

Ella 🍀

 

 

Dați mai departe!
Utilizăm module cookie pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a ne analiza traficul. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de social media, publicitate și analiză. Politica de confidențialitate
Accept