0739.222.055 ~ Luni-Vineri: 9-17 contact@ellasplace.ro

Căciuliță croșetată manual, din Bravo Color

Pentru că ne place să testăm tot ce se poate testa –  spunând asta mă refer la fire, bineînteles! – am decis să „mă bag” puțin în Bravo Color cod 2081 pentru a vedea cum se croșetează cu el. Am ales Bravo Color cod 2081 pentru că îmi place verdele la nebunie, dar și portocaliul!

Importanța folosirii acelor adecvate

Bine înțeles că ne putem ”juca” cu firele, diferite grosimi, diferite mărimi de ace, dar doamnele și domnișoarele experimentate într-ale lucrului de mână știu cât e de important să folosești o croșetă sau o pereche de andrele, mărimea potrivită. Dacă, de exemplu, vom folosi niște ace de mărime mai mică decât trebuie, lucrul va ieși prea bătut și nu va avea moliciunea pe care o sperăm. Dacă alegem un model „gros”, cu multe torsade sau alt model cu un puternic efect 3D, și vom folosi ace prea subțiri, rezultatul, din nou, nu va fi cel dorit. E valabil și invers. 🙃

Majoritatea producătorilor sar în ajutorul nostru și printează pe eticheta firelor mărimea recomandată pentru andrele și croșetă. Uneori vom găsi două mărimi diferite: una pentru croșetă și alta pentru andrele. Alteori va fi un interval recomandat, spre exemplu, la Bravo Color, sunt recomandate acele între 3 și 4mm. Astfel, producătorul consideră că merg acele de 3, 3,5 sau 4mm, lăsând la latitudinea fiecăruia.
Eu am început, mai întâi, cu croșeta de 3,5 dar apoi am trecut la croșeta de 4mm dar cred că, fără probleme, merge și croșeta de 4,5mm.

Căciulă croșetată manual

Am folosit cel mai simplu model posibil: doar piciorușe duble, lucrată de sus în jos. Am considerat că firul are coloritul atât de frumos încât nu are sens să mă complic cu alt model în plus. Totuși, pentru un plus de farmec, în partea de jos am croșetat o bordură în zig-zag. Este o bordură discretă dar care face diferența!

 

Consum…

În această căciulă croșetată au intrat 50g de material, adică o bobină. Este o căciulă pentru femei cu circumferința capului de 56 cm.
Dacă faceți o căciulă cu moț/ pompon din ață, să țineți cont că pomponul papă ceva ață. Dacă ar fi să îi fac pompon aș face unul într-o singură culoare și aș alege una dintre culorile degradeului.

Firul Bravo Color este disponibil în mai mute degradeuri superbe. Este un fir bun, inconfundabila calitate germană a celor de la Schachenmayr.  Croșete, avem la bucată cu mâner de silicon, croșete Prym sau croșete la set. Toate vă așteaptă, bucuroase, în magazinul nostru! 🤗

Postarea următoare va fi una pentru începători, în care voi explica pas cu pas, prin intermediul fotografiilor, cum am realizat această căciulă croșetată manual.

Vă îmbrățișez cu drag!

Ella

 

 

 

Dați mai departe!
Utilizăm module cookie pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a ne analiza traficul. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de social media, publicitate și analiză. Politica de confidențialitate
Accept