0739.222.055 ~ Luni-Vineri: 9-17 contact@ellasplace.ro

Pentru că, din când în când, este bine să ne întoarcem la lucrurile simple

Pornesc de la idea că cine va dori să facă această floricică, știe piciorușele de bază.

Floricica aceasta croșetată este cea mai simplă din câte cunosc eu. Cea mai simplă floare croșetată! Poate fi folosit ca decor pentru o căciuliță, poate fi transformată în broșă sau prinsă de o clemiță de păr ori pe o bentiță.

E atât de simplă încât poate fi printre primele lucruri pe care le poate face un copil care tocmai a învățat să croșeteze, și știe lucrurile de bază în ale croșetatului. Beneficiile lucrului de mână asupra psihicului deja cred că le cunoaște toată lumea și, ba mai mult, cred că le-a experimentat fiecare om care a croșetat/tricotat/cusut la viața lui. Noi, toate cele care înnodăm ața (cum îmi place să spun în glumă), știm prea bine cât de liniștitor este să-ți împletești gândurile cu firul, iar la sfârșit să iasă ceva frumos. Și-atunci mă întreb: de ce nu i-am învăța și pe copiii noștri să croșeteze sau să tricoteze?

Competiția e dură, știu, trebuie să concurăm cu jocurile de pe telefon, cu internetul, cu televizorul și cu cine mai știe câte, de care eu nici habar nu am, dar zic că merită să încercăm. Satisfacția pe care ți-o dă un lucrușor făcut cu mâna ta nu ți-o poate da niciun alt joc, pentru că joc e și acesta, cu multe culori și multă imaginație. Și stima de sine a unui copil crește atunci când vede că poate să facă ceva, că știe, că e în stare!

O, da! Trebuie răbdare, multă răbdare. În prima postare am povestit cum m-am lăsat eu de tricotat înainte să învăț să tricotez!

Daaaar…

Să-ncepem floarea croșetată!

 

Materiale folosite:

YarnArt Elite 847, YarnArt Elite 804  si o croșetă de 3,5mm.

  1. Mai întâi facem 6 ochiuri de lanț

2. Apoi unim cele 6 ochiuri de lanț pentru a forma un cerc

3. Acum începem Rândul UNU: facem 3 ochiuri de lanț (echivalentul unui picioruș dublu) iar în interiorul cercului mai lucrăm încă 11 piciorușe duble. Total=12 piciorușe duble.

Încheiem primul rând cu un ochi alunecat: introducem croșeta în al treilea ochi de lanț pe care l-am făcut la începutul rândului unu, înfășurăm ața pe ac și scoatem un ochi pe care îl tragem și prin ochiul de le croșetă.

Am găsit această imagine foarte clară pe Pinterest.

4. Rândul DOI ✌

Facem un picioruș scurt, apoi 🌹 3 ochiuri de lanț, sărim peste un picioruș, iar în următorul facem un picioruș scurt 🌹 repetăm până când ajungem la finalul rândului pe care îl încheiem cu 3 ochiuri de lanț, sărim peste un picioruș și facem un ochi alunecat în primul picioruș scurt, de la începutul rândului.

Am ajuns la jumătatea drumului! 👏

5. Rândul TREI 

Facem un ochi alunecat ca să ajungem în primul spațiu format de cele trei ochiuri de lanț din rândul 2. Ajunse acolo lucrăm 🌟 2 ohiuri de lanț, trei piciorușe duble în interiorul spațiului, 2 ochiuri de lanț, un ochi alunecat, în același spațiu🌟. Pe imagine se va observa mai bine.

Apoi facem un ochi alunecat ca să ajungem în următorul spațiu format de cele trei ochiuri de lanț și repetăm povestioara dintre steluțe.

The End! 🤗

Floricica noastră e gata după ce umplem toate spațiile, așa cum am explicat mai sus. Încheiem cu un ochi alunecat.

Ei bine, sunteți de acord că este cea mai simplă floare croșetată?

Pentru mijlocul florii am încercat două variante. În prima am cusut un năsturl iar în a doua am croșetat mijlocul cu un fir de altă culoare. Gri în cazul acesta.

Personal, prefer a doua variantă.

Cum croșetăm mijlocul? Simplu! Foarte simplu! 😊

Facem doua ochiuri de lanț. În primul ochi de lanț lucrăm 10 piciorușe duble. Încheiem rândul printr-un ochi alunecat. Lăsăm un capăt mai lung atunci când tăiem firul, pentru că ne va folosi să prindem mijlocul de floare.

Acum, că floricica coșetată e gata, îi putem prinde pe spate un ac de brosă, dacă vrem să o purtăm ca brosă. Poate fi oferită ca mărțișor. Eu am făcut mai multe floricele, culori diferite, și le-am prins roată, pe o pălărioară croșetată neagră. Dacă o să găsesc pozele, v-o arăt. A ieșit ceva inedit, vesel și drăguț.

Dacă aveți neclarități, puteți să-mi puneți întrebări în comentarii. Sau poate aveți sugestii pentru un viitor tutorial.

Vă îmbrățișez cu drag și vă doresc o săptămână ușoară, sub ocrotirea Bunului Dumnezeu!

Pupici! 😘😘😘

 

Dați mai departe!
Utilizăm module cookie pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a ne analiza traficul. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de social media, publicitate și analiză. Politica de confidențialitate
Accept