0739.222.055 ~ Luni-Vineri: 9-17 contact@ellasplace.ro

Hello!

În acest tutorial voi încerca să explic cum se croșetează acest model de pătrat croșetat (granny square).

Nu știu dacă pătratul acesta are un nume anume, cum au altele. L-am ales pentru că mi-a plăcut modelul dantelat, vintage, un model delicat. Cred că ar arăta frumos și într-o singură culoare, dar îmi place mult cum arată și în trei culori cum l-am făcut și cum l-am văzut și în alte poze, pentru că arată ca o floare pusă-n ramă.

Am folosit Bumbac Catania și o croșetă de 3,5. Pe ambele le găsiți în magazin.

Am încercat să fac poze cât mai explicite și o să încerc să dau și explicații clare, iar dacă ceva nu e clar, o să răspund cu drag la întrebări. Știu că la modă sunt tutorialele video, cred că eu sunt puțin mai timidă dar – cine știe? – poate mi-oi face curaj cândva.

Na, acum e acum! Să vedem ce a ieșit.

Cum croșetăm pătratul mult-lăudat, pas cu pas 😊

  1. Facem 4 ochiuri de lanț.

2. Unim cele 4 ochiuri ca să formăm un cerc.

Am introdus croșeta în primul ochi din lanț, și am scos un ochi nou pe care l-am tras și prin ochiul de pe croșetă (ochi alunecat). Astfel am închis cercul.

3. Lucram 3 ochiuri de lanț (care se consideră a fi echivalentul unui picioruș dublu)

iar în interiorul cercului pe care l-am făcut la punctul 2. lucrăm 15 piciorușe duble.

Total=16 piciorușe duble.

4. Încheiem primul rând unind printr-un ochi alunecat primul picioruș cu ultimul.

Ta-dam!!

Am ajuns la rândul DOI!! 🎈🎈🎈

5. Am ajuns la rândul DOI! Ne înălțăm la nivelul următorului rând făcând 4 ochiuri de lanț, primele 3 sunt echivalentul unui picioruș dublu + un ochi de lanț. Mai departe, în fiecare picioruș din rândul anterior facem un picioruș dublu, urmat de un ochi de lanț.  Adică: 1 picioruș dublu, 1 ochi de lanț, 1 picioruș dublu, 1 ochi de lanț… până la final. În total vor fi 16 piciorușe duble.

Vom încheia rândul cu un ochi alunecat, la fel ca în rândul doi.

6. Am ajuns la rândul Treeeeei!! E foarte simplu! Mai întâi schimbăm culoarea. Vă arăt cum o schimb eu.

Începem rândul cu trei ochiuri de lanț, care sunt echivalentul unui picioruș dublu.

Apoi, în spațiul creat în rândul anterior de ochiul de lanț, lucrăm 2 piciorușe duble. În fiecare picioruș dublu din rândul anterior lucrăm un picioruș dublu și în fiecare spațiu dintre piciorușele din rândul anterior lucrăm câte două piciorușe duble. Pe poză cred că o să se înțeleagă mai bine. În total vom avea 48 de piciorușe duble.

7. Rândul PATRU

Facem 10 ochiuri de lanț apoi…

❤ Apoi sarim peste următoarele două ochiuri iar în al treilea facem 1 picioruș scurt, facem 3 ochiuri de lanț, sărim peste următorele 2 ochiuri și în al treilea facem un picioruș surt, facem 5 ochiuri de lanț, sărim peste două ochiuri, în al treilea facem un picioruș scurt, facem 3 ochiuri de lanț, sărim două ochiuri și în al treilea facem un picioruș scurt. Din nou facem 10 ochiuri de lanț ❤  Se repetă instrucțiunile aflate între inimioare până ajungem de unde am plecat, și încheiem rândul cu un ochi alunecat.

Veți observa că cele 10 ochiuri de lanț formează colțurile pătratului, iar cele 5 vin la mijlocul laturilor.

Mai este muuult? 🤷‍♀️

8. Rândul CINCI.

 În fiecare COLȚ vom lucra: 5 piciorușe duble – 3 ochiuri de lanț – 5 piciorușe duble. În spațiile formate de cele 3 ochiuri de lanț din rândul anterior facem un picioruș scurt, iar în spațiul creat de cele 5 ochiuri de lanț din rândul anterior lucrăm 7 piciorușe duble, apoi din nou un picioruș scurt în spațiul creat de cele 3 ochiuri de lanț din rândul anterior. Repetăm această succesiune până ajungem la capătul rândului, pe care îl încheiem cu un ochi alunecat.

RÂNDUL ȘASE! 👏👏👏

9. Rândul ȘASE. Schimbăm culoarea!

Niciodată nu încep rândul cu noua culoare în același loc în care am încheiat rândul anterior, ca să nu am două noduri și două capete în același loc. În poza de mai jos se vede locul în care am început cu noua culoare. Am făcut 8 ochiuri de lanț (3 ochiuri sunt echivalentul unui piciorus dublu + 5 ochiuri de lanț), în colț am făcut ⭐ *1 picioruș scurt – 3 ochiuri de lanț – 1 picioruș scurt*,  apoi 5 ochiuri de lanț, 1 picioruș dublu în piciorușul scurt din rândul anterior (pe poza se vede cel mai bine locul), 3 ochiuri de lanț, 1 picioruș scurt în al 4-lea picioruș din grupul de 7 din rândului anterior (în mijloc), 3 ochiuri de lanț, 1 picioruș dublu în piciorușul scurt din rândul anterior, 5 ochiuri de lanț ⭐ și, din nou, colțul cu *1 picioruș scurt – 3 ochiuri de lanț – 1 picioruș scurt*…  Repetăm povestea aflată între steluțe.

Încheiem rândul cu un ochi alunecat în al treilea ochi din cele 8 lucrate chiar la începutul rândului.

10. Rândul ȘAPTE. În fiecare colț  se lucrează: 3 piciorușe duble, 3 ochiuri de lanț, 3 piciorușe duble. În spațiile create de cele 5 ochiuri de lanț din rândul anterior vom lucra câte 5 piciorușe duble, în spațiile create de cele 3 ochiuri de lanț din rândul anterior vom lucra câte 3 piciorușe duble. Lucrăm de jur împrejur și încheiem cu un ochi alunecat.

Marele final!!! 🎶

11. ULTIMUL RÂÂÂÂÂND!!!✨✨✨ Se lucrează câte un picioruș scurt în fiecare picioruș din rândul anterior! La sfârșit, se unește printr-un ochi alunecat.

Ta-daaam!!

Probabil că pozele vor fi mult mai clarificatoare decât textul. M-am străduit să explic cât de bine pot da` nu știu cât de bine mi-a reușit. Cum am scris și la început, răspund cu drag dacă aveți întrebări.

Pupici cu sclipici! 🌟😘

Ella

 

 

 

Dați mai departe!
Utilizăm module cookie pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a ne analiza traficul. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de social media, publicitate și analiză. Politica de confidențialitate
Accept