0739.222.055 ~ Luni-Vineri: 9-17 contact@ellasplace.ro

Long time, no see…

Deși îmi pusesem în cap să scriu mult și bine, iată că gândul acesta a rămas doar la stadiul de dorință! Și nu că n-aș fi vrut, dar poate că pur și simplu unor lucruri le vine rândul mai rar. Asta nu e musai să se transforme în regulă, totuși! 🙃
Și să lucrez mai mult lucru de mână, îmi pusesem în cap, dar nici asta nu s-a concretizat într-o proporție prea mare. Din păcate. Însă.. până aici mi-a fost!

Rochiță tricotată pentru fetițe

Rochița tricotată este mărime mică, pentru 6 luni. M-am inspirat dintr-o poză găsită pe Pinterest și am încercat să ghicesc cum se face. Cred că am ghicit destul de bine, dar nu bine de tot, și-asta pentru că numai după ce a fost gata-gata, mi-am dat seama că o să fie destul de greu de îmbrăcat. Nu îi făcusem niciun șliț, niciun năsturel ajutător, nimic!

Îmi și imaginam bebelușa cum se zbate și plânge la îmbrăcat (cam așa fac toți, nu?) și pe mămică cum mă… ăăă… îmi trimite „gânduri bune”! 😂
Am desfăcut cusătura de la breteluțe (e la spate), am făcut două butoniere și am cusut năsturei. Acum breteluțele se desfac! Într-o parte, în lateral, am desfăcut cusătura și am făcut cu croșeta butoniere, și-am cusut și aici năsturei. Acum o să fie ușor de îmbrăcat.

Dacă mă gândeam la toate astea din timp, cred că o făceam altfel. Cred că partea de sus a spatelui aș fi făcut-o din două bucăți, și aș fi pus năsturei pe mijlocul spatelui. De ținut minte pentru data viitoare! 😊
Și-uite așa, rochița tricotată pentru fetițe a fost făcută!

Pantofiori croșetați (botoșei) pentru bebeluși

Buuuun, am ajuns la botoșeii croșetați! Mie îmi place să le spun pantofiori croșetați pentru că seamănă cu niște pantofiori și pentru că lucrezi la ei de numa! Multe doamne au spus că nu le iasă nicicum acești botoșei croșetați dar vă spun eu care e secretul: să marcați tot timpul cu precizie centrul feței (la degetuțe) și centrul spatelui (la călcâi) și să nu vă abateți deloc de la ele. Acolo e toată șmecheria!

Pe acești micuți care au cam 10 cm lungime, i-am decorat cu inimioare de lemn, pe care le găsiți la mine în magazin, la prețul de 3 lei setul de 6 bucăți. Cu alte cuvinte, cu 3 lei decorați 3 perechi de botoșei croșetați sau tricotați.

Bentiță cu fundiță, croșetată

Bentița este foarte simplu de făcut și mie mi se pare tare drăguță.

Are cam 41 cm lungime, dar este elastică. Am făcut mai întâi un număr de ochiuri de lanț (nu-mi amintesc exact câte), apoi în fiecare ochi de lanț am lucrat un picioruș dublu. Nu am lucrat circular, ci față-dos, dus-întors. Am făcut 4-5 rânduri. Apoi am făcut fundița croșetată, care este tot un dreptunghi pe care apoi l-am îndoit în două și l-am cusut. Cusătura fundiței este la mijloc iar peste ea, ca să acopăr cusătura dar și ca să încrețesc fundița, am prins un șnur mai lat, tot croșetat. Fundița este prinsă de bentiță în locul în care am unit capetele bentiței, ca să acopăr cusătura acesteia, pentru un aspect mai frumos. Și… gata!

Materialele folosite la rochița tricotată, botoșeii croșetați și bentiță

În cele ce urmează o să vă scriu ce materiale am folosit, și o să pun și linkul ca să le găsiți mai ușor în magazin!

Totul este realizat din Jeans Crazy. Mi-au intrat cam 170g, deci 4 bobinuțe. Culoare cu care am lucrat eu este COD 7205. Dar la Crazy avem multe alte culori frumoase, pe care le puteți găsi dacă dați clik AICI.

Păsărelele de pe rochiță sunt năstureii de AICI. Puteți găsi multe alte modele, care mai de care mai colorate, daca dati un clik AICI.

La rochiță am folosit andrele de 2,5, circulare, cu fir metalic, de 100cm.

Croșeta folosită a fost de 3mm. Eu am folosit-o pe cea de aluminiu, dar dacă preferați cu mâner, avem croșete grozave, de la Prym. AICI sunt cele de aluminiu, iar AICI cele de la Prym. Va trebui să selectați mărimea dorită.

Dacă aveți întrebări, neclarități, dacă pot să vă ajut cu ceva (gen 1 milion de euro🥳 ) vă rog să îmi scrieți.

Vă las cu bine!

Ella

 

 

 

Dați mai departe!
Utilizăm module cookie pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a ne analiza traficul. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de social media, publicitate și analiză. Politica de confidențialitate
Accept