0739.222.055 ~ Luni-Vineri: 9-17 contact@ellasplace.ro

Tutorialul pentru topul croșetat din YarnArt Flowers cuprinde diagrame, fotografii și, sperăm, indicații ușor de urmat.

La Flowers avem culori absolut superbe și cred că am reușit să acoperim toate gusturile: culori calde, culori vibrante, neutre…

Pentru acest top am folosit Flowers cod 270 și o croșetă de 3mm.

Mărime, dimensiuni, măsurători… 🙃

Topul este potrivit pentru mărimea 38-40, dar pentru mai multă siguranță o să trec dimensiunile finale.

Astfel, topul măsurat are următoarele dimensiuni:

  • circumferința bust = 90 cm;
  • lungime top = 57 cm
  • adâncime decolteu = 18 cm.

Partea de sus

Să începem cu începutul.
 
În diagramă este redat un pătrat, însă eu am vrut pe laterale să pun mai multe ochiuri ca să obțin un decolteu mai adânc, ca să am bretele mai lungi (am scris pe diagramă numărul de ochiuri pentru fiecare parte).

💁‍♀️Deci

Am montat un total de 336 ochiuri de lanț: câte 64 pentru față și pentru spate, și câte 102 pentru mâneci plus încă 4 ochiuri (câte unu pentru fiecare colț).
În primul rând am lucrat câte 1 Picioruș Dublu (PD) în fiecare ochi de lanț și am marcat colțurile, lucrând în fiecare ochi de colț: 1 PD – 2 ochiuri lanț – 1 PD (urmăriți diagrama).
 
Dacă doriți ca bluza dumneavoastră să se încheie la spate cu năsturei, veți întoarce lucrul când ajungeți la mijlocul spatelui (32 ochiuri – 32 ochiuri) și veți lucra Rândul 2 (cel albastru) pe dosul lucrului, iar rândul 1 pe fața lucrului, de fiecare dată.
 
Dacă doriți să lucrați circular, veți pune un marcator ca să marcați începutul noului rând. Ați văzut marcatorii noștri cu mărgele? O superbitate! 😊
 
Modelul acesta este constituit doar din 2 rânduri care se repetă:
1. rândul colorat în verde: câte un Picioruș Dublu (PD) în fiecare ochi;
2. rândul colorat în albastru: ♥1 PD, 1 ochi de lanț, sărim peste 1 ochi♥ repetăm…
 
 
 
 
 
 
După cum puteți observa, în fiecare rând, la colțuri, înmulțim. Dacă doriți ca bluza să fie mai lărguță, poate chiar doriți un cloș, atunci în partea feței și a spatelui puteți înmulți mai multe piciorușe decât la mâneci. Puteți face, de exemplu, (3 PD – 2ochiuri – 2PD) în loc de (2 PD- 2 ochiuri – 2 PD) iar cele 3 PD să fie în partea feței și a spatelui. Să nu vă fie frică să vă abateți de la diagramă, pentru a crea ceva pe gustul dumneavoastră!
 
 
🌷🌷🌷
 
 
Am lucrat astfel, repetând rândurile 1 și 2 de 6 ori. Deci am acum 12 rânduri. Al treisprezecelea rând este rândul colorat în verde (câte un Picioruș Dublu în fiecare ochi). Aici m-am oprit.
 
În continuare am lucrat circular, doar peste ochiurile feței și ale spatelui, repetând succesiunea rândurilor de mai sus. Faceți, în continuare, atâtea rânduri cât să fie perfect pentru silueta dumneavoastră.
 
 

Badabum-badabam, trecem la modelul cu numărul 2!

Daaaaar mai întâi facem un rând de buburuze!!! 🐞🐞🐞

Le faceți cât de dese doriți. Am explicat în acest ⭐ filmuleț cum le fac pentru tricotaje. Le-am făcut la fel și pe acestea, distribuindu-le egal, de-a lungul unui rând de piciorușe scurte. Le-am lucrat pe dosul lucrului, așa cum explic și în video, iar apoi am lucrat încă 1 rând de piciorușe scurte pe fața lucrului. Puteți să nu le faceți deloc dacă nu vă plac.

 
În continuare, am lucrat doar circular, cu modelul dantelat. Pentru modelul numărul 2, avem nevoie ca numărul ochiurilor să fie multiplu de 12 (adică să se împartă exact la 12). Dacă nu este, faceți să fie: mai înmulțiți cât este nevoie, în ultimul rând de picorușe scurte. 🙂
 
*întoarceți telefonul ca să măriți imaginea*
 
 
 
Repetați rândurile 4, 5 și 6 până ajungeți la lungimea dorită de dumneavoastră!
 
 
 
 
 
🌷🌷🌷
 
 
🌷🌷🌷
 
 
 
 
 

În ultima poză, bluza la purtător!

 

Între timp, am pus un șnuruleț de jur împrejurul decolteului ca să îl mai ridic puțin (nu te pui cu pudicii!!! 😂) și am avut surpriza plăcută să văd că bretelele s-au încrețit ușor și arată foarte chic. Astfel mi-a venit o idee foarte faină, pentru care pregătim un nou tutorial!

Sper să vă placă! Sper să vă fie de folos! Mai povestim pe Facebook!

Zile răcoroase, vă doresc, și multă sănătate!

Cu drag,

Ella

 

 

 

Dați mai departe!
Utilizăm module cookie pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a ne analiza traficul. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de social media, publicitate și analiză. Politica de confidențialitate
Accept