0739.222.055 ~ Luni-Vineri: 9-17 contact@ellasplace.ro

Modelul croșetat ”Lalele” este un model foarte frumos și destul de cunoscut. Am fost curiasă să văd cum iasă din YarnArt Summer, și trebuie să vă spun că-mi place mult.

Modelul acesta cu lalele ar arăta minunat ca și bordură pentru o bluză croșetată (2-3 straturi de lalele 😊), bordură la o căciulă (cred că ar fi foarte simpatică) sau ca și model pentru o păturică croșetată. Sunt sigură că dacă stați să vă gândiți, sigur o să vă vină încă vreo 2-3 idei, pe puțin!

Materiale folosite

Am folosit Summer gri, roz, bleu și verde. Verdele l-am folosit la rândul cu frunzele. Bleu și roz am folosit pentru flori iar gri la fundal. Găsiți Summer, în magazinul nostru, chiar aici !

De asemenea, găsiți croșete fel de fel, eu le prefer pe cele fără mâner, dar poate pentru că am început cu ele și așa m-am obișnuit. Foarfeca „Barza” tot la noi în curte și-a făcut cuibul, dar barza asta e inofensivă, să nu vă fie frică! 😊

Modelul croșetat „Lalele” 🌷🌷🌷

Încă nu avem o diagramă proprie a modelului dar lucrăm la una. O să mă folosesc de cuvinte, de poze și de un filmuleț.
💁‍♀️Deci
Pentru modelul acesta avem nevoie de un număr de ochiuri multiplu de 3, plus încă 3 ochiuri
De exemplu:
 
3 x 4 + 3= 15
3 x 5 + 3= 18
3 x 8 + 3= 24… etc.
Eu am aici 24 ochiuri, pentru că am lucrat doar o mostră.
 
 
 
 
 
 
 
Mai întâi facem 24 de ochiuri de lanț (dimneavoastră faceți câte aveți nevoie)
 
 
●Rândul 1 (fața lucrului):
☆facem câte un picioruș scurt în fiecare ochi de lanț începând cu al doilea ochi de la croșetă. Apoi, schimbăm culoarea. Trecem la verde.
 
 
 
 
Rândul 2, rândul cu „frunze” (pe dosul lucrului)
Atașăm noua culoare, verde, cu un ochi alunecat (se va vedea mai bine pe filmuleț).
Lucrăm 3 ochiuri de lanț, sărim peste următorul ochi, ❤(Picioruș Dublu, 1 ochi de lanț, Picioruș Dublu) toate se lucrează în următorul ochi, sărim peste următoarele 2 ochiuri. Repetăm de la ❤ până ajungem la ultimile 2 ochiuri din rând. Lucrăm un Picioruș Dublu (PD) în ultimul ochi.
Tăiem firul verde și întoarcem lucrul.
 
 
 
 
Rândul 3, rândul cu florile (fața lucrului) 
Atașăm noua culoare (roz)
Lucrăm 3 ochiuri de lanț, sărim peste următorul ochi, și lucrăm un „popcorn” în spațiul creat de ochiul de lanț din rîndul anterior. În continuare:
❤ 2 ochiuri de lanț, un popcorn în spațiul creat în rândul anterior. Se repetă de la inimioară  ❤ până la sfârșitul rândului. La sfârșit, încheiem rândul cu un ochi de lanț și un Picioruș Dublu lucrat în „vârful” celor 3 ochiuri de lanț din rândul anterior.
 
 
 
 
Cum lucrăm „popcorn”:
Se lucrează 5 Piciorușe Duble (PD) în același ochi (în cazul nostru este un spațiu). Scoatem croșeta și o introducem dinspre față, în partea superioară a primul PD din grup. Luăm din nou  ochiul lăsat de pe croșetă, și îl tragem prin ochiul primului PD, apoi continuăm conform modelului. O să se vadă mai bine pe filmare, sper!
 
 
Rândul 4, rândul cu gri (dosul lucrului)
Lucrăm un ochi de lanț, 1 PS în primul ochi, 1 PS în spațiul creat de ochiul de lanț din rândul anterior, 1 PS în următorul popcorn (în vârful lui), ❤ 2 PS în spațiul format din cele 2 ochiuri de lanț, 1 PSîn următorul popcorn. Repetați de la ❤ până la sfârșitul rândului unde vom lucra un PS în spațiul creat de ochiul de lanț din rândul anterior, 1 PS în „vârful” celor 3 ochiuri de lanț ale rândului anterior.
 
 
 
 
Rândul 5, rândul cu gri (fața lucrului)
Se lucrează câte un PS în fiecare ochi din rând.
 
Se repetă rândurile de la 2 la 7.
 
 

Dacă aveți nelămuriri, aștept, cu drag, comentariile dumneavoastră, ca să ne lămurim împreună!

Zile liniștite vă doresc!

Cu drag,

Ella

 

 

 

Dați mai departe!
Utilizăm module cookie pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a ne analiza traficul. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de social media, publicitate și analiză. Politica de confidențialitate
Accept