0739.222.055 ~ Luni-Vineri: 9-17 contact@ellasplace.ro

 

Model tricotat potrivit pentru caciuli și fulare lucrate manual, călduroase si confortabile, din fire moi, cu sau fără lână.

Modelul folosit la acest set este un model elastic, cu două fețe identice.  Este un elastic cu ținută, adică își păstrează forma. Se întinde, dar nu se strânge foarte tare, dând căciulii aspectul de… ciorap. 😊

Nu știu cum se numește în limba română, dar în engleză are un nume amuzant: ”mistake rib stitch”, adică un fel de ”elastic greșit”.

Structura acestui elastic este interesantă: pe verticală avem coloane de ochiuri pe față care au de-oparte și de alta coloane de „bob de orez” despărțite de coloane de ochiuri lucrate pe dos. Pe cât de complex pare, pe-atât e de ușor de lucrat și de urmărit! Este folosit la căciuli și fulare, la gulerele puloverelor, dar la fel de bine si la păturici, formând o ”țesătură” groasă.

Prima dată am văzut acest model la mama. Bunica avea o vestă de blană la care mama i-a tricotat două mâneci cu acest model rezultând o hăinuță interesantă. Erau in vogă pe vremurile acelea.

Să trecem la treabă! 🙂

Pentru realizarea acestui model trebuie să montăm pe ace un număr de ochiuri multiplu de 4, plus inca 1 ochi. De exemplu: 4×5=20+1(21 ochiuri) sau 4×6=24+1 (25 ochiuri) sau 4×20=80+1 (81 ochiuri), etc.

Primul rând se lucrează astfel: 2 ochiuri față, apoi (un ochi dos, 3 ochiuri fata) și se repeta paranteza până când ajungem la ultimele trei ochiuri din rând, care se lucrează: unu pe dos, ultimele două pe față.

Rândul doi: primul ochi pe dos, (3 ochiuri pe fata, un ochi pe dos) repetându-se paranteza până la sfârșit.

Se repetă aceste două rânduri. Asta e tot!

O precizare: nu se lasă ochi de margine.

Eu am tricotat acest set cu Merino Bulky, cod 502, am folosit andrele de 6mm si am decorat caciula cu un mot din blana ecologica, alb.

 

 

Dați mai departe!
Utilizăm module cookie pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a ne analiza traficul. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de social media, publicitate și analiză. Politica de confidențialitate
Accept