0739.222.055 ~ Luni-Vineri: 9-17 contact@ellasplace.ro

Putem obține, cu ușurință, 4 variante ale aceleiași căciuli tricotate, foarte drăguțe toate, doar schimbând felul în care o decorăm.
Pentru această căciulă am folosit Bravo Color și andrele circulare de 3mm. Data viitoare cred că voi folosi de 4mm pentru că îmi place să tricotez mai lejer.
Căciula aceasta se potrivește unui copilaș de 6 luni.

Modelul folosit

Modelul acestei căciuli tricotate este cel mai simplu posibil. Am lucrat jerse, față pe față/dos pe dos. Căciula este lucrată de jos în sus și nici elastic nu are în partea de jos. Veți vedea de ce. 💁‍♀️ Pentru că nu am lucrat-o circular, a trebuit să o cos la sfârșit. Pe pagina noastră de Facebook, Ella’s Place, am postat un scurt filmuleț cu metoda pe care o folosesc eu pentru a coase tricotaje. Îl găsiți chiar aici! Sper să vă fie de folos! 🤗

În partea de sus am scăzut pentru a obține forma rotundă. Se pot observa liniile formate de scăzături, în a doua imagine.

Pasul următor…

Am cusut apoi căciula, dar nu pe toată lungimea, ci doar pe circa 1/2 din lungime, obținând astfel o bonețică! Pentru că nu are elastic, partea din față a bonețicii se rulează foarte frumos!

              

Am continuat cusătura și am dus-o până la capăt, de data aceasta. Am croșetat și o floare crem, din Elite pus în două – pentru că am vrut să iasă mare. Am căutat și niște năsturei care să fie destul de simpatici pentru o puștoaică de 6 luni și i-am găsit 👉 aici, un pompon asortat, și un fir luuuung de ață!

Acum, să vedem ce a ieșit!

Așa arată căciula tricotată, simplă, fără alte brizbrizuri.

Aici am făcut o cusătură decorativă în jurul „ruloului”. Mi-am adus aminte că se purtau așa când eram eu mică, nu știu dacă încă se mai poartă. Mie mi se pare tare simpatică cu această cusătură. 🙃🙃🙃

Am croșetat floarea, din Elite pus în două…

Acum, ultimele variante: cea cu moț de blană și cea cu năsturei decorativi!

Este recomandat ca moțul să fie prins astfel încât să îl puteți detașa atunci când o spălați. Mai este și varianta de a fi prins cu capse, dar eu prefer să îl leg bine cu o fundiță pe dinăuntru, nu cu nod.

După cum se observă, nu am cusut năstureii, i-am pus doar pentru poză. Și chiar au stat cuminți la pozat! 🙂

Sper să vă placă căciulița și felul în care am decorat-o!  Aștept cu drag și sugestiile voastre!
Dacă aveți nevoie de măsurători pentru căciulile voastre, le găsiți aici!

Vă îmbrățișez cu drag,

Ella 🍀

 

 

 

Dați mai departe!
Utilizăm module cookie pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a ne analiza traficul. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de social media, publicitate și analiză. Politica de confidențialitate
Accept